Székszoknya vagy szék bérlés?

Rövid leszek. Borsózik a hátam a székszoknyától.

Gondolom vannak, akik szerint ünnepiesebb lesz tőle a hangulat… szerintem meg ronda lesz tőle az egész terem. Főleg, ha masnikat is tesznek rá.

Egy cikkben azt olvastam, hogy a székszoknya ápol és eltakar illetve egységet teremt….
Szóval: általában ronda székeket kell takargatni, ami egyébként sokszor kényelmetlen is.

Az egységességről pedig annyit, hogy vannak esküvők ahol kifejezetten jól néznek ki a különböző székek / asztalok. 🙂

 

Íme egy példa 🙂 Fekete és szürke 🙂

Ha a kinézetet el is engedném, akkor is van még ellenérvem. Vendégként többször is volt már székszoknyás ülőhelyem. Az esküvő végére lecsúszik az egész, lenn tapossák a vendégek az anyagot a földön. Te is taposod, ráadásul magassarkúban életveszély…

Természetesen szolgáltatóként is volt már dolgom székszoknyával. Két alkalommal már a “feldíszítettet” székek vártak, egyszer pedig nekünk kellett feltenni. Pl. egy 120 fős esküvőnél ez nagyjából 2 óra hossza. (Lentebb ezzel kapcsolatban jön egy kis magyarázat.)

Na de miért fontos a szék kérdés?

Gondolj csak bele… egy 100 fős esküvőnél 100 db széket látsz a teremben és kb. 10 db asztalt. Az abrosz általában fehér, a teríték fehér és akkor jönnének a fehér szoknyával bevont székek is…

Akkor szokott felmerülni a székszoknya vagy jobb esetben a szék bérlés kérdése, amikor a székek színben vagy stílusban nem illenek a helyhez vagy éppen az általatok megálmodott dekorációhoz nem passzolnak.

Igen, ekkor érdemes felvetni a székcsere ötletét.

 

A Nádas Pihenőpark székeit sokszor szeretnék székszoknyázni. Szerintem egyáltalán nem szükséges!

Gondolkozzatok, kalkuláljatok. Mennyi lenne a szék bérlés. Belefér? Túl sok kiadás? Miből tudnátok lefaragni? Tényleg kell az a Selfie gép az esküvőre? Biztos, hogy bérelt veterán autóval szeretnétek a templomba menni? Nézzetek inkább más helyszínt? (Persze, ha még nem vagytok leszerződve… )

Nyugodtan kérjetek véleményt hozzá értőktől – itt nem a facebook diy menyasszonyos csoportokra gondolok – dolgozzatok együtt esküvőszervezővel. 🙂

Akár megvan már a helyszín, akár csak keresgéltek, ez itt a reklám helye: Dekorációval kapcsolatos tanácsadást is kérhettek tőlem. 🙂
Remélem egyértelmű, hogy nem fogom ajánlani a székszoknya használatát. 😀

Helyszínválasztáskor érdemes ezekre figyelni:

Ha nem egyértelmű, hogy milyen székeket használ a helyszín – pl. több fajta széket is láttatok a referenciák közt – akkor mindenképp kérdezzétek meg, nehogy csalódás érjen!

Amennyiben aránylag nagy esküvőt terveztek, kérdezzetek rá a helyszínen, hogy mennyi székük van.

Van olyan helyszín, ahol „csak” 80-100 db egyforma szék van. Persze lehet, hogy betudnak rendezkedni egy 120 fős esküvőre is, viszont akkor szerezniük kell x db széket, ami valószínűleg más fajta lesz. Ez nem biztos, hogy baj! Volt már ilyen esküvőm. 🙂

Ha nem tetszik a helyszínen lévő szék, nyugodtan érdeklődjetek, hogy kapcsolatban állnak-e bútor bérlős cégekkel, tudnak-e ajánlani.

Figyelem! Sajnos futottam már bele olyan helyszínbe, ahol plusz költséget számolnak fel azért, mert nekik el kell vitetni a saját székeiket, hogy a bérlősek helyet kapjanak. (Elfuvarozni, tárolni, munkaerőt biztosítani…)

Kérdezzetek rá!

Az esküvőszervezőt is érdemes megkérdezni a bérlésről, illetve a dekorost is!

Végezetül az ígért magyarázat:

A székszoknyázás idő. Saccoljuk be 2 órára. Ez az esküvő napján nagyon sok időnek számít. Sosem tudhatom, hogy nem-e késik a bérlős székszoknya, esetleg még vasalni kell, nehezen tehető fel a helyszíni székre így még több idő megy el stb. Ezek miatt én mindenképp vinnék magammal plusz egy fő munkaerőt. Ez pedig egy plusz munkadíj esetleg plusz egy autót jelent, ha hozzám nem fér be. (Nem két órát fog segíteni, hanem akkor már az egész dekorációban segédkezik.)

Sokan a szék bérlés árától ájulnak el, viszont azt elfelejtik, hogy a székszoknyáért, a masniért és ennek a feltevéséért is fizetniük kell. Így már majdnem fifty-fifty a dolog.

Bár igazából nem is az anyagiakra helyezném itt a hangsúlyt, inkább az idő az, ami számít illetve a végeredmény. Sokkal szívesebben töltök időt a dekoráció egyéb részleteivel, mint hogy székszoknyázzak.

Az én szememnek nem szép a székszoknya. Nem tudok olyan helyszínt mondani, aminek jól áll, ahová el tudom képzelni…de ez az én saját véleményem. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.